Flyg till Rom

Rom ligger på mitten av den ”italienska stöveln” mot den västra kusten. Staden har ingen egen kustremsa men det är ingen lång bilfärd för att nå havet. Rom är byggt på ett antal kullar, ursprungligen sju kullar men när staden expanderat så har fler kullar kommit till.

Stadens lägsta punkt är Piazza del Popolo med sina 13 meter över havet och högst ligger på Monte Marios topp på 120 meter över havet.

Alla dessa kullar kan du urskilja en klar dag när du flyger in mot en av Roms två internationella flygplatser. Fiumicinoflygplatsen ligger sydväst om staden och Ciampinoflygplatsen ligger sydost om staden.

Det går dagligen flyg till Rom från Sverige. En tur och returbiljett kostar runt 2 000 kr under högsäsongen från Stockholm, om du bokar i god tid. Resan tar omkring 3 timmar om du åker med ett direktflyg. Har du möjlighet att vänta med att beställa resa och är flexibel med datumen för avfärd och hemresa kan du komma iväg för nära halva priset om du köper en flygstol.

Bolag som flyger mellan Rom och Stockholm är bland andra Swiss, Ethiopian Airlines, SAS, Air Baltic och KLM. Alla flyger inte direkt så kika noga på din biljett innan du bokar den så din resa inte blir allt för lång.

Det finns ett också stort utbud av billiga kombinationsresor på nätet, för den som vill boka hotell och flyg samtidigt. Kika in bland sista minuten resor så kan du göra dig ett riktigt kap. För att enklast hitta flygresor rekommenderar vi tjänster så som billiga flygbiljetter och reser.se som är två väldigt bra sökmotorer för just flygbiljetter.