Shopping i Rom

Besökare i Rom är ofta väldigt intresserade av shoppingen i staden. Rom är en världsstad inom mode och kläder, det finns otroligt mycket att se här och ännu mer att köpa. Ta en tur genom de två stora shoppingdistrikten, Via Condotti och Via del Corso, eller prova områdena runt den Spanska trappan.

Vill man handla annat än kläder finns det vinkännare och små vinbutiker där det går att göra riktiga fynd runt om centrala Rom. Det finns också alltid roliga och intressant kuriosa att titta på eller inhandla i de små butikerna som duggar så tätt i Rom. Även om Rom har tre ganska stora varuhus, så är det de små butikerna längs med de mysiga smågatorna som gör en shoppingrunda i Italiens huvudstad så minnesvärd. Varje söndag hålls också en jättestor loppmarknad i staden, Porta Portese – missa inte den!

Här i Rom håller butiksägarna en slags siesta, normalt mellan runt 12:30 till 16:00 – då har de stängt och öppnar igen mellan 16:00 och 19:00. Butikerna brukar öppna runt 07:00-08:00 på morgonen.

En shoppingresa till Rom är alltid en rolig upplevelse, och gillar man märken så finns här något för alla – Gucci, Versace, Armani och så vidare. Smycken är också något som finns i stora mängder och till mycket hög kvalitet i Rom, leta efter små familjeägda butiker med mycket handarbeten och liknande. Det garanterar dig ett smycke som blir mer personligt och unikt, som ingen annan har.

Tänk på att det är olagligt att köpa piratkopierade märkeskläder eller märkesväskor i Italien, och böter på upp till 1000 euro har delats ut.