Hotell i Rom

Rom är Italiens huvudstad och har en historia som sträcker sig långt innan Kristi födelse. Flera minnesmärken, byggnader och monument finns kvar sedan Roms storhetstid under antiken.

Den romersk-katolska kyrkan har sitt säte i Vatikanen som är ett område mitt i Rom. Vatikanen är en självständig stat där påven är överhuvud.

Andra kända sevärdheter är Colosseum där gladiatorerna kämpade för sitt liv, Forum Romanum där alla viktiga beslut togs och Pantheon som har varit i bruk som tempel eller kyrka sedan det byggdes 120 e. Kr. Listan på saker att se är oändligt lång vilket har lockat turister sedan länge.

För att möta trycket på turister under högsäsong har otaliga hotell uppförts i Rom. Allt från riktiga budgethotell till lyxhotell som är alltjämt svårmatchade. Att turista i Italien är dyrt och Rom är ett av de dyraste områdena man kan åka till.

Trots detta är Rom en plats som alla bör uppleva under sin livstid. Det är en god idé att boka sitt boende innan man anländer i Rom. Det finns klart alternativ när du kommit på plats även under högsäsong med det kan bli en dyr historia.

Innan du bokar ett hotell bör du fundera på var i stan du vill bo. Rom är riktigt stort så att ta sig från ena till andra ändan kan ta tid. När du kommit fram till detta är det bara att ge sig på jakt efter ett hotell i din prisklass och smak. Lättaste sättet att hitta boende är att söka på Rom och hotell med hjälp av din sökmotor på internet.

Hotell i Rom – prisvärda

Vi har valt ut några hotell som vi tycker är allmänt prisvärda både när det gäller läge och konsumentbetyg. Alla priser avser ett rum för två personer för mer information hittar du under länken mer info.

Hotel D'Este

3 stjärnigt hotell

Pris från: 426 SEK

Il Granaio Di Santa Prassede

2 stjärnigt hotell

Pris från: 585 SEK

Hotell – mellanklass

Ibland behöver vi lite finare boende när vi reser bort, vi har valt ut några mellanklasshotell som ligger så centralt som möjligt.

Rom är en av Europas största städer. Här bor nästan tre gånger så många människor som det bor i Stockholm och under sommaren ökar detta antal avsevärt. Det har varit populärt att komma som turist till Rom i många år och staden har anpassat sig till det höga turistantalet. Här finns alla bekvämligheter som kan önskas som besökare samt allt som är klyschigt och turistigt som kanske inte alltid önskas.

Något som är mycket positivt med denna anpassning är det stora utbudet på hotell. Mellanklasshotellen kantar varje gatuhörn och det är sällan svårt att hitta någonstans att bo under semestern även om du har varit ute i sista sekunden eller bara bestämt dig helt spontant att du behöver en dos sol och kultur.

Ett dubbelrum på ett mellanklasshotell i Rom kostar från 600 kr per natt. Hotell i den här klassen erbjuder ofta frukost men undersök detta en extra gång om detta även gäller även för ditt hotell. De mest prisvärda hotellen som är centralt belägna blir tidigt fullbokade så det gäller att vara ute i god tid. Om du bokar flera nätter på samma hotell så kan du ofta få rabatt. Har du krav eller speciella behov bör du också höra av dig till hotellet innan du reser så de kan tillgodo se detta.

Boka rum gör de lättast via internet på hotellens egna hemsida eller genom en av de många hotellförmedlingshemsidorna som finns. Vill du inte boka på egen hand kan du vända dig till en resebyrå som gärna hjälper dig.

Hotel Milton Roma

4 stjärnigt hotell

Pris från: 941 SEK

Hotell – lyx

Ibland behöver vi extra lyx när vi reser bort, vi har valt ut några lyxhotell som ligger extra centralt.

Är det bästa du vet att sitta och dricka champagne och äta jordgubbar medan du kikar ut över en otroligt vacker och trollbunden utsikt eller är du en av dem som bara vill sätta guldkant på en annars tråkig och grå vardag? Hur som helst hittar du det du söker i Rom.

Här finns lyx som du aldrig sätt den förr. Du kan välja mellan att bo som en romersk kunglighet eller som en modern kosmopolit då hotellen alla är unika i sitt utförande. Många av hotellen som ligger i stadens äldre delar har valt att behålla den gamla romerska stilen med marmorpelare, högt till tak och fantastiska textilier i rummen. Andra har valt det supermoderna och futuristiska för att bryta av helt från allt som omger det.

Oavsett var du väljer att bo så kan du vara säker på att hotellen i lyxklassen erbjuder allt du kan önska dig. Finns det inte redan på rummet så finns det där när du kommer tillbaka från en härlig dag av turistande i stan om du önskar det.

Att bo på lyxhotell i Rom är ingen billig historia. De billigaste femstjärniga hotellen tar runt 1 500 kr per natten i ett dubbelrum med inkluderad frukost. Vill du sätta extra guldkant på din vistelse så kan du boka in dig och ditt sällskap i en av sviterna eller våningarna som de flesta hotell erbjuder. Har du speciella önskemål som du vill ha uppfyllda innan du kommer så är det bara att höra av dig till hotellet i förväg så tar de hand om det hela. Personalen är alltid flerspråkig och italienarna är mycket öppna människor som alltid har nära till ett leende. Boka din vistelse gör du antingen via internet eller genom en resebyrå.

Hotel Capo d'Africa

4 stjärnigt hotell

Pris från: 1598 SEK

Hotel Gladiatori Palazzo Manfredi

5 stjärnigt hotell

Pris från: 2073 SEK

Mer om hotell i Rom

Det finns gott om hotell i Rom, både billigare varianter och de riktigt dyra och exklusiva hotellen. Det är inget problem att åka ner till Rom på en spontan resa utan att ha något boende bokat. Är det högsäsong kan det dock vara svårt att hitta rum på ett centralt, prisvärt mellanklasshotell då dessa blir fullbokade först.

Har du råd att betala för ett hotellrum i den högre prisklassen så brukar detta alltid ordna sig men är budgeten lite strängare så kan du behöva nöja dig med ett enklare hotell utanför city. Kollektivtrafiken är helt strukturerad och du kan ta en taxi var som i stan så det är inga problem att bo på ett hotell en bit utanför stadskärnan.

Vill du vara säker på att du får ett boende i den delen av Rom där du helst vill vara så bör du boka i tid. Näst intill alla hotell har egna hemsidor där du kan läsa om hotellet och deras utbud och såklart även boka din vistelse. Tycker du att det är besvärligt att klicka in på alla hemsidorna och att det är svårt att bilda sig en uppfattning om hotellet kan du använda dig av en hotellförmedlingssida. Här samlas nästan hotell på en och samma plats med uppdaterade priser och tillgång på rum. Här hittar du även gästrecensioner om hotellet vilket ibland hjälper när du är valet och kvalet med olika hotell.

Vill du ha hjälp att hitta ett passande hotell kan du vända dig till en resebyrå eller köpa dig en resehandbok. Resebyrån kan hjälpa dig boka både flyg och hotell mot en mindre avgift.