Badstränder i Rom

Lido di Ostia är en av de absolut bästa badstränderna i närheten av Rom. Det finns en del intressanta romerska ruiner inte långt från stranden, de är bland de mest besökta sevärdheterna i Lazioregionen. Men själva stranden lockar ännu mer folk, för det är hit som romarna själva gärna åker för att slappna av på sina lediga dagar.

Vid stranden ligger även en handfull hotell, några restauranger och några barer och nattklubbar. För att ta sig hit från innerstan i Rom så är tunnelbanan förmodligen det bästa alternativet. Det avgår en gång i halvtimmen och tar cirka 20 minuter till Lido di Ostia – det är dessutom mycket billigare än taxi.

Cirka två mil söder från Lido di Ostia ligger Sperlonga, en väldigt populär strand. För att komma hit rekommenderas att åka taxi från Lido di Ostia. Stranden här är väldigt vacker, vattnet är typiskt medelhavsvatten och därtill väldigt lugnt och skönt.

Sperlonga har inte lika många besökare som Lido di Ostia, vilket gör stranden till en trevlig och lugn plats att komma bort från storstaden och allt liv och stök som finns där. Den lilla byn är för övrigt väldigt trevlig, och kan rekommenderas som utflyktsmål i sig.

För att ta sig runt här räcker det med att promenera eftersom byn är så pass liten – den är ganska backigt, dock. Byns småskalighet och dess historiska anor, tillsammans med den fantastiska stranden, gör detta till ett perfekt dagsresemål eller kanske till och med en weekendresa.