Nöjesliv i Rom

Rom är en fantastisk stad att uppleva nattetid, till de förföriska rytmerna från något av stadens många uteställen. Vinterhalvåret är definitivt den hetaste festperioden, då är de flesta ställena öppna. På sommaren är många ställen stängda på grund av semester.

Testaccio är ett spännande område att bege sig till när det gäller fest och nöje. Det är många romares favoritställe att gå ut på, men det kan ibland vara lite svårt att veta exakt vart man ska gå. Ett tips är att ta sig till området, och sedan följa människoströmmen – eller helt enkelt följa ljudet av musik och festande människor.

Den lite yngre publiken uppskattar antagligen området San Lorenzo lite mer, här festar Roms studenter och även många andra yngre romare. Nära Terministationen ligger några irländska pubar, vilket är ett perfekt tillfälle att lära känna några av de engelsktalande invånarna i Rom – och även de italienare som gillar atmosfären här.

Det ligger några fler liknande krogar på Via Nazionale, här ligger också en av de största pubarna i staden – Flann o´Brien.

Även långt från stadskärnan finns bra ställen att festa och ha roligt på, exempelvis Palacavicchi som ligger i en liten förort som heter Ciampino. De har en något latinoinspirerad känsla, som smittar av sig direkt – men de har också många andra sorters musik och många olika dansgolv. Här finns något för alla!