Billiga hotell i Rom

Att turista i Rom är dyrt. Att äta, fika, hitta på saker och att bo är en kostsam historia, men det är värt det!

Väldigt få städer i Europa har så mycket att erbjuda som Rom i form av bevarad historia, modern konst, museer och mycket annat. Vill du komma undan relativt billigt finns det en del alternativ. Hotell som ligger en bit utan för city är oftast billigare än de som ligger i centrum, så är du villig att transportera dig med hjälp av kollektivtrafik så kan du välja ett av dessa.

Kommer du med bil så ställ den vid hotellet och få inte för dig att du ska köra in till stan varje dag för trafiken är ett kaos som det är och dessutom är det svårt att få parkeringsplats i närheten av de största sevärdheterna.

Vill du bo centralt och billigt finns det flera mindre och enkla familjeägda hotell som kan vara väl värda sina pengar om du hittar dit. Ett tredje alternativ är att bo på vandrarhem där du har självhushåll vilket sparar in på dyra restaurangkostnader också.

En natt i dubbelrum på ett tvåstjärnigt hotell kostar från 400 kr och uppåt. Det finns hotell i den här klassen som kostar uppåt 3 000 kr natten men då får du en otrolig utsikt på köpet. Frukost är sällan inkluderat, finns det att tillgå eller om andra alternativ finns så står det ofta på hemsidan. Att bo på vandrarhem kostar från 150 kr per person i sovsal och från 300 kr för ett rum med egen toalett och dusch i flera fall.