Nöjen

Även om den mesta tiden för en Rombesökare upptas av shopping, sevärdheter och kultur, så finns det mängder av nöjen att uppleva också. Ett av de största nöjena är faktiskt att promenera runt i staden under kvällen och betrakta och mingla med alla människor som gör likadant. Särskilt i Trastevere och på Piazza Navona med omgivande kvarter är folkvimlet ständigt aktuellt.

Under dagtid är stadens parker som gjorda för att ta med sig en picknickkorg och njuta av livet. På kvällarna går det att njuta av barer och nattklubbar, och de håller öppet till sent. Det finns minst en klubb för varje smakinriktning, inklusive goth och salsa.

Annars är det fotboll som gäller för den som tröttnat på kultur och shopping. Här är fotbollen en passion och de stora matcherna genomförs på Stadio Olimpico. De två stora stadslagen är AS Roma och SS Lazio. Eller Opera. Romarna älskar sin opera, och operahuset här, Teatro dell opera di Roma är ofta helt fullbokat vid föreställningar. Boka i tid och du får en upplevelse som du sent glömmer. Det finns även en väl etablerad jazzscen i Rom. Den heter Rialtosantambrogio och här spelas förutom jazz också experimentell musik, och de har även teater- och dansföreställningar på scenen.