Nattliv och nattklubbar i Rom

Rom är inte i första hand en stad som man åker till för att festa järnet. Här går de flesta och njuter av den spännande arkitekturen och sevärdheterna, shoppar, fikar och mår allmänt gott för att sedan inta en god middag.

Det hindrar dock inte staden från att erbjuda ett rikt nöjesliv för sina gäster och invånare. Den långa och socialt så viktiga middagen tar en stor del av kvällen i anspråk, och sedan är det barer och klubbar som gäller. Ett bra område för att hitta en spännande bar eller klubb i är Testaccio, den gamla arbetarstadsdelen som nu ses som hipp.

Bland klubbarna finns de en del som anses bättre än andra. Några av dessa är Le Bainz, det tokroliga Goa, Sweet och påkostade och relativt nya Art Café. La Suite är också en omtalad klubb som kan ses som något som skulle kunna passa Stureplan i Stockholm.

Det finns även trevliga barer att finna i staden, inte minst i Centrio Storico och Trastevere, där gränderna är smala och husen gemytliga. Bland de häftigare barerna räknas Antico Café Della Pace, Alpheus, Ex-Magazzini, Tazio och Antica enoteca di via della croce. Levande musik kan avnjutas på Il Locale och Villaggio Globale, bland annat.